Sony Cinema Line FX6 (ILME-FX6V): az új Sony cinema kamera a Fotoplus-nál!

2020.11.18. Szerda

Csodás történetek mesélője. Az FX6 azonnal bevethető, kompakt vázában nagy érzékenységű, Full Frame képérzékelő dolgozik, amely képes tágabb teret biztosítani a filmes kreativitásodnak. Részletek a Fotoplus-nál itt...

#fotoplus - Szerelmünk a fotózás, videózás!

Sony Cinema Line FX6 (ILME-FX6V): hamarosan elérhető a Fotoplus-nál!

Csodás történetek mesélője. Az FX6 azonnal bevethető, kompakt vázában nagy érzékenységű, Full Frame képérzékelő dolgozik, amely képes tágabb teret biztosítani a filmes kreativitásodnak.

Videó megtekintése a Youtube-on

Tudta? #fotoplus Pályázatokhoz, intézmények számára hivatalos árajánlatot készítünk! Vegye fel a kapcsolatot a Fotoplus-al!

Forduljon hozzánk bizalommal! A Fotoplus 1990 óta a hazai fotós piac meghatározó szereplője.

Több százezer fényképezőgépeket, videókamerát értékesítettünk, sok-sok százezer elégedett Partnerünknek!

Elnyerte a tetszését az egyik készülék? Kérdése van? Vegye fel a kapcsolatot a Fotoplus szakértő munkatársaival a kapcsolat@fotoplus.hu e-mail címen.

ÚJ TERMÉK A FOTOPLUS-NÁL: Minden a Sony Cinema Line FX6 (ILME-FX6V) kameráról!

  • Pontos cikkszám: ILME-FX6V
  • Várható érkezése a hazai piacra: infó hamarosan!
  • Várható fogyasztói ár: infó hamarosan!
  • Webáruház link: infó hamarosan!

Sony Cinema Line FX6 (ILME-FX6V) hamarosan a Fotoplus-nál!

Cinema Line FX6 (ILME-FX6V) - Vizuális történetek különleges szabadsággal a Fotoplus-nál!

Lehetetlen felvételek – bővített ISO-érzékenység

Használható felvételek szinte teljes sötétségben is – ezt tudja az igazán meggyőző, 409 600 -as értékig kibővített ISO-tartomány. A Full Frame érzékelő és az innovatív fénygyűjtési megoldás korlátlan felvételkészítési lehetőségeket garantál.

Csodás bokeh és Full Frame kreativitás

Gyönyörűséges 4K felvételeket készíthetsz a Full Frame érzékelő által biztosított kreatív szabadsággal. A jelenet minden apró részletét rögzítheted kis mélységélesség és lenyűgöző háttér-homályosítás mellett, így valóban filmbe illő lehet a látvány.

Mozifilmes színtechnológia S-Cinetone™ rendszerrelA Sony elismert FX9 modelljéhez kifejlesztett S-Cinetone színek képezik az FX6 alapértelmezett látványvilágát. Precíz finomhangolása megfelel a mai tartalomkészítői elvárásoknak: gazdag színvilág és természetes bőrtónus jellemzi, friss és életteli felvételek érkeznek közvetlenül a kamerából, gradáció nélkül, ugyanakkor bőséges adatot rögzít az eseteges utómunkálatokhoz is.

Videó megtekintése a Youtube-on

Magas érzékenységi tartomány és alacsony zajszintA Full Frame, hátsó megvilágítású, 10,2 megapixeles Exmor R™ CMOS-képérzékelő fénygyűjtése meggyőző. Nagy kiolvasási sebessége és 15+ fokozatnyi dinamikatartománya kitűnő képminőséget ad széles érzékenységtartománnyal és alacsony zajszinttel.
Erőteljes BIONZ XRTM képfeldolgozó processzor A BIONZ XR képfeldolgozó processzor bőséges számítási kapacitása jól illik az érzékelő nagy adatkiolvasási sebességéhez. A jövőt idéző architektúra gyorsabban állítja elő a minőségi képeket, és ugrásszerűen javítja a kamerainterfész válaszidejét.

Komoly dinamikatartomány a korlátlan kifejezésmódért

Az ISO 800-as natív érzékenységbeállítás mellett az FX6 optimális dinamikatartományt biztosít a jól megvilágított beltéri és kültéri dokumentarista fotózáshoz. Az emelt, ISO 12 800-as érzékenység a kihívást jelentő, gyenge megvilágításhoz, a reggeli és esti felvételekhez hasznos. Az FX6 egészen kivételes, 15+ lépéses dinamikatartományt kínál ‒ számos környezetben akár az emberi szem érzékelésén is túlmutatva ‒, így páratlan kreativitási szabadságot biztosít a színátmenetek alkalmazásánál és az utómunkák során.

Fast Hybrid AF a pontosság és kitartás érdekébenSzéles területet átfogó AF intelligens témakövetés és érzékelőn belüli fázisérzékelés segíti a megbízható témakövetést szinte a teljes képterületen (a 627 pontos fókuszsíkfázis-érzékeléses AF a képterület kb. 89%-át fedi le). A hibrid AF rendszer precízen fókuszál kis mélységélesség és nagy, akár 120p képkockasebesség esetén is 4K (QFHD) felbontás mellett.

Támogatott valós idejű Szem AF és arcfelismerésA valós idejű Szem AF és az arcfelismerés pontos és stabil fókuszt garantál interjúk, események és egyéb helyzetek során, ahol fontos az emberek precíz fókuszban tartása. A kifinomult valós idejű feldolgozás a szemekre fókuszál olyankor is, ha az alanyok meredeken lefelé vagy felfelé néznek, így mindig összpontosíthatsz a felvétel megkomponálására.

Erőteljes élességállítás a különálló képek készítéséhezAz autofókusz átmeneti sebességét 7 fokozatban, a témaváltási érzékenységét 5 fokozatban állíthatod, így sokkal inkább összpontosíthatsz a kreatív ötleteidre témaváltás vagy például átélezés közben.

AF-téma kiválasztása objektívgyűrűvel

Bekapcsolt AF-segéd funkció esetén a fókuszgyűrű elfordításakor azonnal aktiválódik a manuális fókusz, így gyorsan válthatsz másik témára. Az autofókusz újraaktiválódik, mihelyt abbahagyod az objektív fókuszgyűrűjének forgatását.

Autofókuszmező/-pozíció
Az autofókusz esetében beállíthatod a célmezőt: Rugalmas spot, Zóna vagy Széles értékre, és felvételkészítés közben gyorsan, az LCD-monitor egyszerű megérintésével módosíthatod a célterület pozícióját.

4K 120 képkocka/mp – minden kép fókuszbanA nagy képkockasebességű felvételek képesek a mindennapi történéseket az elegáns mozgás látványélményévé alakítani. Az FX6 akár 120 képkockát is képes rögzíteni másodpercenként (képkocka/mp) 4K (QFHD) felbontással. Lassított (S) és gyorsított (Q) mód kínál teljes körű vezérlést a felvételkészítési sebesség terén 1 és 120 képkocka/mp között, így precízen megválaszthatod a mozgás bemutatásának narratíváját, és akár lenyűgöző 5-szörös szuperlassítást is választhatsz (24 képkocka/mp kimenettel).

Videó megtekintése a Youtube-on

Autofókusz Sony E-bajonettes objektívvelVillámgyors autofókusz Sony E-bajonettes objektívekkel – elsőrangú optikai teljesítmény és kezelhetőség kihívást jelentő helyzetekben is. A Sony E-bajonettes objektívek egyedülálló mozgatóelemes megoldása gyorsabb és precízebb AF-működést eredményez, jobban kiszolgálja kreatív törekvéseidet.

Beépített, elektronikusan változtatható ND-szűrőAz FX6 megkapta a Sony egyedülálló, beépített elektronikus változtatható semleges sűrűségű (ND) szűrőjét. A hagyományos optikai ND-szűrőkkel ellentétben az FX6 elektronikus ND-szűrője lineárisan állítható 1/4 ND-től 1/128 ND-ig, vagy automata módba kapcsolható. Ideális megoldás a változékony környezetekben, ugyanis nincs szükség szűrőcserére a fényviszonyok változása esetén, sem a mélységélesség megtartása érdekében.

Videó megtekintése a Youtube-on

Könnyű, moduláris felépítésű, strapabíróHihetetlenül könnyű, 0,89 kg-os váza ellenére a magnéziumötvözetből készülő FX6 biztosan ellenáll a megpróbáltatásoknak. A legfontosabb funkciók egyetlen gombnyomással elérhetők a levehető, egyetlen gombbal állítható Smart Grip markolaton.

„Filmezésre azonnal kész” hordozhatóság

Ideális a lapos szögben történő fotózáshoz, ugyanis a praktikus markolat része az FX6 moduláris kialakításának. Egyszerűen átkonfigurálható bármilyen alkalmazáshoz, például stabilizátorra vagy drónra rögzítéshez, vagy vízálló tokozásba szereléshez.

Magnézium váz és keret – kis tömeg, kiemelkedő tartósság

A kihívást jelentő környezetben is megbízható működés érdekében a fő váz, a burkolatok és a felső fogantyú gyártásban kipróbált, könnyű magnéziumötvözetből készül. A fő váz erős és tartós, tömege pedig kicsi, így hordozhatósága maximális.

A túlmelegedés miatti leállást kiküszöbölő kialakításEgyéni szellőzési rendszere és vázkialakítása segít megelőzni a túlmelegedés miatti leállást nagy képkockasebesség és 4K (QFHD) felbontás mellett is. A hőcserélők száma, a levegőbelépési és kifúvási nyílások alakja, az alacsony zajszintű ventilátor helye, valamint a légáramok útja egyaránt gondos tervezés eredménye az optimális szellőzés biztosítása érdekében.

10 bites 4:2:2-felvételKözvetlenül a fényképezőgépen rögzíthetsz elképesztő, 10 bites színmélységgel és a 4:2:2 színmintavételezéssel, ami sokkal nagyobb rugalmasságot ad a fényelés, utófeldolgozás és a kompozit fotó létrehozása során.

Az All-Intra kódolás elérhetővé váltA Long GOP mellett belső All-Intra kódolás is elérhető. Ez minden képkockát egyedileg kódol, akár 600 Mb/s bitsebességgel, így pontosabban képes megörökíteni az összetett mozgásokat, és hatékonyabb szerkesztési munkát tesz lehetővé. [1] All-Intra (All-I) [2] Long GOP [3] Képcsoport
16 bites RAW SDI-kimenet A kihívást jelentő utómunkálatokhoz 16 bites RAW-kimenet is elérhető SDI-kapcsolaton keresztül kompatibilis felvevők részére, miközben XAVC-I fájlok rögzítése történik egyidejűleg a kamerában. A RAW-videokimenet 4096 × 2160 vagy 3840 × 2160 képérzékelői adatot jelent, 59,94/50/29,97/25/24/23,98 képkocka-sebességgel.
Alkotói munkafolyamatokhoz illő felvételi módokAz FX6 felvételi módokat kínál előre megadott látványvilággal; ilyen a már a kamerában is nagyszerű felvételt eredményező S-Cinetone, illetve a Cine-EI funkcióval kínált S-Log3 / S-Gamut3 mód, amely tökéletesen exponált képeket készít az utómunkához.
Jelenetfájl funkció az egyszerű látványváltásértA jelenetfájlok négy előre beállított típusa érhető el az SDR-felvételekhez (S-Cinetone, Standard, Fotó, ITU709) és kettő a HDR-hez (HLG Live, HLG Natural), továbbá 16 hely importált felhasználói 3D LUT-okhoz – az utómunka nélküli látványvilágért.
Csodásan praktikus markolat és fogantyúA Sony ergonomikus Smart Grip és Smart Handle terméke egyszerű, egygombos beállítást kínál. A zoom- és felvételgombok, a programozható vezérlőgombok és a blendebeállításra is alkalmas vezérlőtárcsa révén a több órás filmezés is kényelmes.
Professzionális csatlakoztathatóságSokféle professzionális interfész érhető el: 12G-SDI és HDMI kimenet, egy távvezérlési interfész, TC-csatlakozók több kamera szinkronizálásához, valamint SuperSpeed USB 5Gb/s (USB 3.2) a gördülékeny adattovábbítási munkamenetekhez.

Többinterfészes (MI) foglalatA Sony többinterfészes (MI) foglalata tápellátási, jeltovábbítási és kapcsolási csatlakozásokat kínál kompatibilis Sony tartozékok – köztük vezeték nélküli mikrofonrendszerek, például az UWP-D21 vagy az UWP-D22 – használatához.
Négycsatornás audiobemenet és felvétel támogatásaA négycsatornás audiobemenet képes egyidejűleg rögzíteni külső mikrofonok és a beépített mikrofon jeleit. Az UWP vezeték nélküli mikrofonokat vagy XLR hangadaptereket (például XLR-K3M-et) szintén lehet használni az MI-foglalattal.
Két XLR-bemenet és fejlett audiofunkciókAz FX6 markolata két független audiobemenetet és könnyen hozzáférhető XLR-csatlakozókat kínál professzionális külső mikrofon csatlakoztatásához. Az UWP sorozat vezeték nélküli mikrofonjait szintén lehet csatlakoztatni az MI-foglalaton keresztül.
HD, 2,76 millió képpontos, állítható LCD-panelA 3,5 hüvelykes LCD-képernyő precíz manuális fókuszt tesz lehetővé kihívást jelentő körülmények között is. A rögzítési helyek és szögek egyaránt állíthatók, így a felvételkészítés kényelmes lehet különféle beállítások és rögzítések esetén is.
Gyorsmenüs vezérlés érintésérzékeny irányítássalAz LCD-képernyőn gyors hozzáférést biztosító menü érhető el. Egyetlen érintéssel megváltoztathatod a kodeket, a képbeolvasási módot, a képméretet és a képkockasebességet, az alap ISO-érzékenységet, a felvételkészítési módot és a hangerőszinteket.
Két CFexpress Type A-kompatibilis foglalatKét adattároló-aljzat támogatja a CFexpress Type A-kártyákat, valamint a hagyományos SDXC UHS-I és UHS-II kártyákat is a gyors pufferürítés és adatkezelés érdekében. Támogatja az egyidejű, a váltott, az intervallumos és a távoli üzemmódot.
Hálózati funkciók a hordozhatóság érdekébenWi-Fi®-kapcsolaton át számos vezeték nélküli felvételkezelési funkció használható, például az okostelefonos vagy táblagépes távvezérlés, és a Content Browser mobilalkalmazás. Kapcsolódhatsz egyérintéses NFC-kapcsolattal vagy kézi párosítással is.
Metaadatok segítik a szerkesztést Catalystban Az FX6 háromféle metaadatot rögzít: képstabilizálás, klipjelző és kameraelfordulás. Ezek hasznosak az ingyenes Catalyst Browse, illetve a költséghatékony Catalyst Prepare szoftver előnézetéhez és a képszerkesztés előkészítéséhez. [1] Felvétel [2] Szerkesztés

Videó megtekintése a Youtube-on

Adatvédelmi központ

Feltétlenül szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

resolution, fotoplussession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_allowed_cookies, gdpr_consent_types

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún. sütiket (cookie-kat) használunk, amelyeknek célja, hogy anonimizált formában látogatottsági információkat gyűjtsön, valamint elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. Egyes cookie-k amelyet használunk harmadik személyek számára gyűjtenek adatokat, amelyeket arra használnak, hogy olyan reklámokat jelenítsünk meg mi és harmadik személyek, amelyek relevánsak Önnek. A sütikről további információt a Cookie / Süti Tájékoztatóban talál.